2014.01.10.
21:42

Írta: saran

Bögre ujjlenyomatokkal

Bár marketingből írtam a diploma munkámat, mindig bedőlök az olcsó reklám fogásoknak, úgy mint kuponfüzet, 1-et fizet 2-t kap és persze a pontgyűjtő akciók... Most éppen a Spar-os Alessi bögrék hoznak harci lázba.

bogre_lufi.jpgFérjem névnapjára készítettük a kislányaimmal ezt a lufis bögrét. Mindenki belemárthatta a hüvelykujját két különböző színű porcelán festékbe és nyomdáztunk vele a bögrére. A lufi kötelét vékony ecsettel vittük fel egy kis száradás után, nehogy elmaszatoljuk a lufikat. Persze nem lett tökéletes és egy-két festékes üveg kiborult a nagy alkotásban, Eszti ruhácskáját sajnos nem tudtam már megmenteni, de a lényeg: nagy örömet szereztünk Apának.

bogre_sziv.jpgA másik szívecskét mintázó bögre Valentin napra készült, szintén ujjlenyomattal :-)

Szólj hozzá!

Címkék: bögre valentin porcelánfestés

2014.01.09.
00:00

Írta: saran

Öko csomagolás

"Csakazértsem" vettem karácsonyi csomagolópapírt, hanem idén is újságpapírba csomagoltam az ajándékokat, igaz ez praktikusnak is bizonyult, mivel gyümölcsön érlelt pálinka, 3 féle chutney és narancslekvár került a szeretteim meglepetései közé. Persze igyekszem karácsonyi mintájú-színű újságlapokat vadászni a félretett lakberendezési vagy dekor újságokból.

xmas_zsak.jpgA gyerekeknek pedig vászonzsákba tettem a játékokat, amit vasalhatós fóliára nyomtatott, internetről levadászott rajzokkal tettem megkülönböztethetővé.

drazse1.jpgExtra meglepetés szintén a gyerekeknek: IKEA-ban vettem 1kg cukorkát, amit bébikajás üvegekbe töltöttem, mintalyukasztóval kivágott, aranyszínű fenyőfa, csillag alakkal díszítettem, vagy pedig apró játék figurákat ragasztottam az üveg tetejére Blutack-kel (vagy Nebuló gyurmaragasztóval, ami maradéktalanul eltávolítható mind az üvegről, mind a játékról).

drazse2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: csomagolás mintalyukasztó vasalható fólia blutack

2014.01.08.
23:36

Írta: saran

Illatzsák

karacsonyfa.jpgKi mondta, hogy a Karácsonyt csak fahéj-szegfűszeg-narancs illat lengheti körül? Idén nálunk enyhe rózsa illat volt a sláger. Honnan jött az ötlet? Hát a tavalyi zöld mániám miatt a karácsonyfa is kiwi zöldre sikerült, aminek nem volt túl nagy sikere, ezért úgy döntöttem, kedvezek a lányosnak és rózsaszín-fehér "királylányos" lesz az idén (értsd: 2013-ban) a dekoráció.

Ennek egyik fő eleme volt a fehér sóliszt gyurma és filc díszek, valamint a rózsaszín illatzsákok.  A zsákokat használt színfogó kendőkből varrtam. Mivel lányos ház vagyunk és a ruhák többsége rózsaszín, piros, lila, narancssárga ezért a mosás után a kendők gyönyörű színekben pompáznak, amit nem volt szívem kidobni és félretettem, "jó lesz az még valamire" felkiáltással. Nemrégiben jutott eszembe, h illatzsákot lehetne varrni belőle, hiszen az anyaga kicsit lyukacsos, engedi szellőzni, illatozni a benne levő virágszirmokat, potpourrit.

illatzsak2.jpg2 különböző formájú szív formát vágtam ki kartonból, kb. 8-10cm magasakat és rárajzoltam a kendőkre. Nem vágtam ki, hanem a varrógép zipzár programjával 2-3mm széles öltéssel sűrűn letűzve varrtam össze a 2 réteget, követve a szív formát. Alul hagytam 2 cm nyílást. az öltés mellett kívülről levágtam a felesleges anyag darabot, megtöltöttem a zsákot virágszirmokkal (40 éves szülinapi csokor maradékaira cseppentettem pár csepp illóolajat) és összevarrtam a lyukat a zsákon. Kézzel varrtam fel az 1cm széles organza szalagot a szívre, masnit mintázva.

illatzsak3.jpgMár tervbe vettem, hogy az idei levendula szüret után, levendulás zsákokat is készítek.

:-) Valentin napra is jó ötlet.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony valentin varrás aromaterápia karácsonyfadísz újrahasznos

2014.01.08.
23:17

Írta: saran

Adventi zsák

Igaz, már bő egy hete az új évben járunk, mégis megírok még néhány karácsonyi bejegyzést, lesz idén is Karácsony!

adventi_zsak2.jpgMivel tavaly befürödtem egy kicsit az első adventi kalendáriumommal, mivel a 3 éves lányom egy nap alatt 6 csomagot pakolt ki, most újítottam és csak egy nagy zsákot varrtam, amiből mindennap húzhattak egy-egy apró édességet. (megjegyzem most fele akkora sikere sem volt a csokinak, mint tavaly, még mindig félig van a zsák..., lehet h túl magasra tettem fel a lépcsőfordulóban...)

Készítése: elővettem egy régi zsákot, ami évek óta várta jobb sorsát (talán pénzszállító zsák volt az előző érában) és néhány zöld árnyalatú filc darabot. Szabad kézzel megrajtoltam a fenyő sablont, majd rétegenként kivágtam a filc darabokból a "fenyő ágakat" és kézzel felférceltem a zsákra.

Vékony piros selyemszalagból 20cm-es darabokat varrtam a zsákra elszórva, amire műanyag kis gömböket (forrás. Hobbyművész) fűztem, amit előtte megtöltöttem m&m csokigolyókkal.

adventi_zsak1.jpgNagy sikere volt a zsáknak (a csokinak, mint már említettem kevésbé...)

adventi_zsak3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony filc varrás adventi kalendárium újrahasznos

süti beállítások módosítása