2014.02.07.
21:18

Írta: saran

Valentin napi filmajánló

Nagy mozi rajongó vagyok, de nem bírom a rózsaszín lányregényeket (kivéve a BBC-s Büszkeség és balítéletet). Minek írok akkor Valentin nap alkalmából filmajánlót? Csak :-) Íme az én Top 3 szerelmes filmem:

No 1. A nő kétszer / Sliding door (angol)

abszolút kedvenc, nemtudomhányszorvégignéztem, pedig G.P. színésznőt egyáltalán nem csípem egyébként, de ebben az angol miliőben mégis elhiszem neki, hogy lesz happy end a mi-lett-volna-ha történet végén. a film zenéje pedig évekig az ébresztő cd-m volt reggelete :-)

No 2. Nyakunkon az élet / Reality Bites (amerikai) egy film 1994-ből :-), hát igen, akkor voltam 20 éves, nem meglepő, hogy beszippantott ez a film, bár a story nem túl erős, de a hangulata és pimasz bája a két főszereplő rajongójává tett (kár, hogy ritkán kapnak jó filmszerepeket)

No 3. Harcos és a hercegnő (német)

bár egy kicsit lassú ez a film, de életszerű-életszagú, tele bátortalan lépésekkel, elutasítással, reménykedéssel, nagy ugrással a semmibe.

további "furcsa" szerelmes filmjeim a múlt évszázadból :-)

Mielőtt felkel a nap (Before Sunrise), Zongoralecke (The Piano), A szerető (L'amant), Gilbert Grape, Pop, csajok, satöbbi (High Fidelity), Lopott szépség (Stealing Beauty), A Paradicsom... és a Pokol (Jean de Florette / Manon des sources)

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló valentin

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatkezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr755804207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása