2013.06.03.
10:19

Írta: saran

Eperszezon

Itt van végre az eper szezon! A múlt héten "házhoz jött" 6kg eper, így nekiálltam befőzni és beújítottam 2 új dzsem recepttel. A banános epreset a net-ről vettem, a kakukkfüves saját ötlet (bár valószínű ezt is kitalálta már valaki, csak én nem hallottam róla...).

eper_kakukkfu.jpgKakukkfüves-epres dzsem hozzávalói:

1,25 kg eper

35 dkg barna cukor

1 tasak 2:1 dzsemfix

10-12 szál friss kakukkfű

Elkészítése: apróra vágom a megmosott epret, elkeverem a cukorral, dzsemfix-el és 10 percig főzöm, folytonos keverés mellett. Mielőtt a befőttes üvegekbe eltenném, hozzákeverem a megtisztított kakukkfű leveleit, a szárát kihagyom, mert az keserű lehet. Ez a mennyiség kb.10-12 bébikajás üvegnek felel meg, így mindegyikbe 1-1 szál kakukkfű jut, ami még éppen nem sok, csak kis pikáns ízt ad a lekvárnak.

Szólj hozzá!

Címkék: konyha kert lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatkezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr875341412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása