2013.04.23.
21:43

Írta: saran

Hosszúhétvége ajánló

Utazni jó! Látszólag ennek nincs sok köze a kreatívkodáshoz, de csak látszólag... ugyanis utazás közben pihenhetünk, feltöltődhetünk, inspirációt gyűjthetünk és kincsekre bukkanhatunk.

utaz_paris.jpgParis éternel - már vagy tucatszor jártam Párizsban, igaz a legtöbb alkalommal csak 2-3 napra és munka ügyben, de mindig találok egy új szegletet, múzeumot, cd boltot, ami elvarázsol.

Tippjeim: Gustave Moreau múzeum, Pylones design boltok, Marie Claire Idées újság, virágpiac a Notre Dame-nál, Rodin múzeum kertje, piknik a Vosges téren, étcsokis Mikado, ősszel Création & Savoir Faire kreatív vásár.

utaz_krakko.jpgKrakkó (Zakopane) - ide 5 évente visszajárok, szeretem az emberléptékű, csendes várost, a hegyeket, a lengyel kajákat és a borostyán ékszereket.

Tippjeim: Jagelló Egyetem múzeuma, Kazimierz zsidó negyed, ezüst-borostyán ékszer vásár a Posztóházban, cékla leves, kirándulás Zakopanéba: Morskie Oko tengerszemhez és bobozás a Gubalowkán.

utaz_amsterdam.jpgAmszterdam - minden előítéletemmel szembe ment ez a város; tetszik, hogy nincsenek függönyök a lakásokban, hogy mindenki biciklizik esőben és tűsarkúban, hogy jazz koncert van a templomban, hogy a művészek utcán árulják az alkotásaikat és hogy hajón kell városnézni.

Tippjeim: Van Gogh múzeum, lakóhajó látogatás, Táska múzeum, bicikli bérlés, gyémánt kereskedőház látogatás, tulipánhagyma vásárlás

utaz_roma.jpgRóma - teljesen másképp képzeltem a várost, így elsőre csalódott voltam, de visszamennék...

Tippjeim: fellépcsőzni a Szt.Péter bazilika kupolájába, végignézni a divat szalonok kirakatait a Spanyol lépcső tövében, báránysültet enni és igazi capuccinot inni.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló utazás inspiráció

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatkezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr485243692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása