2011.01.26.
13:46

Írta: saran

Kötött táska

Mint sok nő, én is a táskák rabja vagyok. Nem merem megszámolni, mennyi van belőlük. De nemcsak vásárolni szeretem őket, hanem készíteni is.  Főiskolásként évente varrtam egyet, ugyanis a jegyzetek súlya igen megviselte még a strapabíró IKEA-s textileket is. De nagyon kedveltem a horgolt csipketerítőkből szabott táskákat, amihez az alap terítőket az Ecserin szereztem be.

Mostanában a kötött táskák izgatják a fantáziámat. Íme az eddig elkészült darab: egy trapéz-alakú, homokszínű, csavart-mintás, amit pamut anyaggal béleltem (na jó, anyu besegített a bélelésben, mert a precíziós dolgokhoz sokszor nincs türelmem) és fa fogantyút (Rayher termék) tettem rá.

Anyagok/Beszerzés: fa táskafül – Kreatív Hobby bolt

Szólj hozzá!

Címkék: táska kötés

2011.01.24.
20:24

Írta: saran

Póréhagymás quiche

Ma sem nem kötöttem, sem nem festettem. Ma a konyhában kreatívkodtam. Reggel ugyanis átszaladtam a szüleimhez, hogy egykisügyintéznivalómvanvigyázzatokkérlekagyerekreegypárórát, de annyira belejöttek, hogy önként felajánlották a délutánt is bébiszittelésre. Nem kellett kétszer mondani, már indultam is hazafele. Örültem, hogy anélkül vásárolhatok be, főzhetek és moshatok hajat, hogy arra kelljen figyelnem mit vesz le a polcról, mit eszik meg a lurkó.

A szombati piacjáráson szép szál póréhagymát vettem és most hirtelen rámjött a lepény (franciául ejtsd: quiche, azaz kis) ehetnék. Ahogy nem szeretek a Praktika újságból sem semmi ajándéktárgyat egy-az-egyben a leírás alapján elkészíteni - mert mindig valahogy megcsavarom az ötletet -, úgy nem szeretek sütni-főzni sem recept alapján. Ugyan a nosalty-s blog receptje volt a kiinduló, de a lepény tésztáját felturbóztam 1/5 rész graham liszttel, a töltelékbe pedig a hagyma negyedét kicseréltem füstölt sajtra. Mivel már nem győztem kivárni, hogy elkészüljön a lepény, az utolsó 5 percre beindítottam a légkeverést, így szép aranybarnára sült tészta. Hmmmm!

A maradék hagymát pedig gyorsan felkockáztam és egy kis krumplival és zellerrel krémlevest csináltam Eminek. Neki nem ízlett annyira, mint a szokásos tejpép, de egy kis figyelemeltereléssel (mondóka és bábozás) sikerült mindent megetetnem vele.

Szólj hozzá!

Címkék: konyha

süti beállítások módosítása