Végre lehet kapni padlizsánt 500,-Ft alatt. Így elkészíthettem az idei első rakott vagy inkább töltött (?) padlizsánomat, ami évek óta az egyik kedvenc receptem. A padlizsánt legyezőformában felvágom, megsózom és állni hagyom, amíg levet ereszt, majd alaposan lemosom a sót és tiszta textil konyharuhával (lehet papírtörlővel is, de abból sok a szemét...) felitatom a vizet. Közben 2 fej hagymából és 4-5 paradicsomból (vagy 1 kockára vágott paradicsom konzervből) készítek egy szósz alapot, amit olaszos fűszerekkel ízesítek bazsalikom, oregano, sózni nem kell a padlizsán elég sós marad. Nem kell nagyon megpuhulnia, mert a sütőben még lesz ideje... A padlizsán legyezőit megtöltöm sonka, sajt, paradicsom és kaliforniai paprika szeletekkel és a szósszal megágyazott tepsibe/jénaiba teszem. Fólia alatt kb 45 perc alatt puhára sül, de érdemes ellenőrizni a padlizsán száránál.
Eminek nagyon ízlett, pedig most találkozott életében először a padlizsánnal :-)