Megint egy konyhai ötlet.
Kaptam egy nagy csokor medvehagymát a sógornőmtől, mivel nem kóstoltam még korábban, egy reggelinél kipróbáltam - á la nature a sonkás-sajtos szendvicshez, de nem jött be. Mivel nem akartam kárba veszni a többit, készítettem belőle fűszervajat és olajat.
Fűszervaj - Felaprítottam a megmosott hagymát és szilikon muffin formába kiporcióztam, majd megolvasztott vajat öntöttem rá. Hűtőben 1 napig hagytam, hogy megdermedjen, majd a formából kiborítva folpack-ba csomagoltam és a mélyhűtőbe tettem.
Egy adagot rögtön ki is próbáltam és marhahúst sütöttem vele. Nekem nagyon ízlett!
Fűszer olaj - Felaprítottam a megmosott hagymát és 2dl olívaolajba tettem. Salátákhoz és húsok sütéséhez is fel lehet használni, de egyenlőre hagyom egy pár hetet "érlelődni" az olajon.