2011.12.11.
19:39

Írta: saran

Patchwork karácsony

A patchwork technika már régóta nagyon tetszik, de időigényessége és aprólékossága miatt eddig nem vágtam bele egy ilyen mű elkészítéséhez. Most sem merészkedtem nagy dologra, csak egy ajtódíszt és néhány karácsonyfadíszt készítettem fehér-piros-zöld aprómintás textil felhasználásával.

Patchwork kezdőknek! A golyókhoz még tűt, cérnát sem használtam :-) A hungarocell golyókat sniccerrel hosszanti irányban 4 cikkelyre osztottam, majd a színes anyagból 0,5-0,5cm ráhagyással kivágott szeleteket óvatosan beletömködtem a vályatba. A tetején egy vékony cérnával rögzítettem a golyókat.

 A koszorúhoz 3 különböző színű anyagból "hurkákat" készítettem, 90*16cm-es anyag felhasználásával. A hurkákat vatelinnel töltöttem meg, majd az egyik végüket apró öltésekkel összevarrtam és mint egy copfot, összefontam. A végén az egyik hurkával áttekertem a koszorút és szintén apró öltésekkel rögzítettem a fonatot koszorú formában. Piros szalaggal kötöttem fel az ajtóra.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony patchwork ajtódísz karácsonyfadísz

2011.12.10.
20:33

Írta: saran

Müzli karácsonyfadísz

Mire nem jó egy maroknyi ropogós müzli golyó vagy fahéjas karika? Nos, karácsonyfadísznek is igen mutatós. Megmutatom:

 

A karikás müzlihez nem kell más csak egy közepes vastagságú arany cérna, esetleg keskeny arany szalag. Egy-egy karikát felfűzve, a cérnán egy fél csomót kötöttem, hogy ne csúszkáljanak el a füzéren.

A bogyós verzióhoz cérnát és tűt használtam, mivel át kell szúrni a müzli golyókat. Ugyanúgy félcsomóval rögzítettem. 2-3cm-es közöket hagytam a bogyók között és 2-3m hosszú füzéreket fűztem. Az asztali díszhez "újrahasznosítottam" az Óbudai Főtéren elszürcsölt tea poharát.

Karácsony után pedig kitehetjük a girlandokat a kerti fákra, a cinegék biztosan örülnek majd a csemegének!

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony karácsonyfadísz

süti beállítások módosítása