2014.12.01.
05:26

Írta: saran

Memory

memory2.jpgIdegen tollakkal ékeskedem ezúttal... ugyanis más is bír kreatív vénával a családunkban :-) Sógornőmtől kaptuk ez a memory játékot, ami azon túl hogy nagyon igényes kidolgozású és pont megfelelő méretű, még családi fotóalbumnak is beillik, ugyanis a tavalyi szüret képeit kell párba rendeznünk a játék során.

Mivel tökéletes karácsonyi ajándéknak tartom ezt az ötletet, bemutatom az elkészítését. A kiválasztott fotókat azonos méretűre vágjuk, formázzuk a képszerkesztő programban, majd mindegyikből kettőt nyomtatunk (nyomtattatunk), lehetőleg színesben. A fotókat 5mm-es papírlemezre kasírozzuk és óvatosan kisimítjuk. Érdemes profi papírragasztót venni. pl. Planatol, ugyanis a kártyalapok a játék során erősen igénybe lesznek véve. A lemez másik oldalára tetszőleges dekorpapírt ragasztunk. A mi kártyáinkon egy szép piros, virágindás Tassotti papír van. Ha megszáradtak a felragasztott papírlapok, a kártyákat méretre vágjuk. Ezt a lemez vastagságot nem ajánlom sniccerrel vágni, mert rendkívül nehéz szépen dolgozni. Ha van otthoni papírvágó gépünk (nem a görgős, hanem a karos verzió), azzal meg lehet próbálkozni, de javaslom inkább egy könyvkötőhöz, vagy a Pantonba elvinni a lemezt és méretre vágatni.

memory1.jpgA csomagolás sem lehet mellékes egy saját készítésű ajándéknál, a memory kártyák tárolására is alkalmas kis patchwork zsák tökéletes megoldás lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó játék karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatkezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr196947339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása