2014.02.17.
12:38

Írta: saran

Pólófonal

zpagetti2.jpgLelkesedésem új tárgya: a póló fonal, ami egyrészt azért jó, mert maradék anyagok újrahasznosításából született, másrészt a vastagsága, rugalmassága miatt rendkívül jól felhasználható.

A Fonalland akciója keretében hat gyönyörű színű gombolyagot rendeltem és az első darabot kézzel kötöttem, mivel a vastag fonalhoz illő vastag (10-12mm) kötőtű illetve horgolótű után még szaladgálnom kellett. A kézzel kötés technikája nagyon egyszerű, gyakorlatilag a kötést imitáljuk úgy, hogy a két kezünk, karunk lesz a két kötőtű. A szemek felszedésénel kell csupán jobban odafigyelni, hogy egy-azon irányból hurkoljuk a fonalat, utána már csak át kell húzni a fonalat a régi hurkon és a másik kezünkre áttenni az új szemet.

zpagetti4.jpg

 

 

 

Egy 10 szemből álló sál (kb. 2m hosszú) anyagigénye kb. 30-35 dkg és elkészítése kb. 25-30 perc.

 

 

 

zpagetti12.jpg

WORKSHOP: a technikát bemutatom egy tanfolyam keretében szeptember 27-én szombaton 16h-tól a Három Hét Galériában (XI. Bartók Béla út 37.)... jelentkezés Facebook-on

 zpagetti3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló tanfolyam sál kötés

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatkezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr855818247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása