2013.04.23.
21:43

Írta: saran

Hosszúhétvége ajánló

Utazni jó! Látszólag ennek nincs sok köze a kreatívkodáshoz, de csak látszólag... ugyanis utazás közben pihenhetünk, feltöltődhetünk, inspirációt gyűjthetünk és kincsekre bukkanhatunk.

utaz_paris.jpgParis éternel - már vagy tucatszor jártam Párizsban, igaz a legtöbb alkalommal csak 2-3 napra és munka ügyben, de mindig találok egy új szegletet, múzeumot, cd boltot, ami elvarázsol.

Tippjeim: Gustave Moreau múzeum, Pylones design boltok, Marie Claire Idées újság, virágpiac a Notre Dame-nál, Rodin múzeum kertje, piknik a Vosges téren, étcsokis Mikado, ősszel Création & Savoir Faire kreatív vásár.

utaz_krakko.jpgKrakkó (Zakopane) - ide 5 évente visszajárok, szeretem az emberléptékű, csendes várost, a hegyeket, a lengyel kajákat és a borostyán ékszereket.

Tippjeim: Jagelló Egyetem múzeuma, Kazimierz zsidó negyed, ezüst-borostyán ékszer vásár a Posztóházban, cékla leves, kirándulás Zakopanéba: Morskie Oko tengerszemhez és bobozás a Gubalowkán.

utaz_amsterdam.jpgAmszterdam - minden előítéletemmel szembe ment ez a város; tetszik, hogy nincsenek függönyök a lakásokban, hogy mindenki biciklizik esőben és tűsarkúban, hogy jazz koncert van a templomban, hogy a művészek utcán árulják az alkotásaikat és hogy hajón kell városnézni.

Tippjeim: Van Gogh múzeum, lakóhajó látogatás, Táska múzeum, bicikli bérlés, gyémánt kereskedőház látogatás, tulipánhagyma vásárlás

utaz_roma.jpgRóma - teljesen másképp képzeltem a várost, így elsőre csalódott voltam, de visszamennék...

Tippjeim: fellépcsőzni a Szt.Péter bazilika kupolájába, végignézni a divat szalonok kirakatait a Spanyol lépcső tövében, báránysültet enni és igazi capuccinot inni.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló utazás inspiráció

2013.04.23.
10:27

Írta: saran

Copy-Paste képeslapok

keplap2.jpgMióta beruháztunk egy multifunkciós nyomtatóba, azóta a kidobásra ítélt újságokat gyorsan átlapozom és a jó ötleteket beszkennelem vagy fénymásolom. Így került "megmentésre" pl. ez az orchidea kép egy kertészeti reklámújságból.

Az Anyák napja közeledtével képeslapokat készítettem, úgy hogy a beszkennelt virágokat, képeket Photoshopban szerkesztettem (levágtam a felesleges szöveget és kicsinyítettem a képet), majd dekor kartonra kinyomtattam és a megfelelő méretre vágtam a lapokat.

keplap1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: papír képeslap anyák napja

2013.04.19.
10:48

Írta: saran

Nyomda

nyomda1.jpgMár régóta szerettem volna saját nyomdákat készíteni, amihez egy ügyeskezű, asztalos unokaöcsém segítségét kértem. Ő készítette a fa nyomda alapokat 3*3 és 6*6cm-es méretben. A nyomda felülethez pedig 2 különböző anyagot használtam (dekor gumi és pvc padló), kísérleteztem ugyanis, hogy melyik felület hogyan tapad a papíron vagy textilen. A kivágott mintákat pillanatragasztóval rögzítettem a fa alapra. A nyomdapárnákat kedvező áron vásároltam, különböző színekben az Extrém Digital webáruházban.

nyomda3.jpgElsőként egyszerű mértani formákat vágtam a dekorgumiból ollóval és mind a "negatív", mind a "pozitív" felét felhasználtam a mintáknak, majd felbátorodva virág és szív alakú mintákat is készítettem.

nyomda2.jpgA csíkos-szíves képeslaphoz papírból kivágtam egy szív alakot, leborítottam vele a képeslapot és rányomdáztam a csíkos mintát, a papírlapot levéve mutatkozik meg a szív alak.

nyomda4.jpgTádám! készíthetjük az Anyáknapi üdvözlő kártyákat :-)

Szólj hozzá!

Címkék: papír valentin képeslap anyák napja nyomda

2013.04.19.
10:36

Írta: saran

Füvesítés a nappaliban

lakas11.jpgNem kell megijedni, nem szórtam fel fűmaggal a parkettát, csak éppen kezdek a végére érni a szeptember óta tartó nappali dekorációnak.

Tavaly tavasszal félig-meddig költöztünk csak be az új lakásba, a másik felét "örököltük". Emiatt főleg a nappali berendezése igencsak eklektikus képet mutatott, amivel nem nagyon tudtam megbarátkozni, és most a babázós évek alatt nem is tervezünk nagyobb átalakítást vagy bútorcserét...

Jött tehát a kézenfekvő ötlet, hogy a kiegészítőket, lakástextilt tegyem egységessé, egy kiválasztott színnel.

De mi legyen ez a szín? A 80-as évek ifjúsági bútora fehér-sötétbarna, az étkező garnitúra mahagóni, az IKEA könyvespolc natúr fenyő... ezt kellene közös nevezőre hozni. Felmerült a narancsos-sárgás verzió, de végül mégis a fűzöldet választottam, ugyanis volt egy zöld IKEA pamut szőnyegünk. Gombhoz a kabátot! ehhez szabtam a többi berendezési tárgyat, amiből néhányat magam készítettem, a többit vásároltam.

Ezek a "fűcsomók" születtek az elmúlt hónapokban:

lakas1.jpgAblakpárkány - még tavaly szeptemberben, amikor beköltöztettem a virágokat a teraszról éppen akciós volt ez a kaspó, vettem is belőle vagy 6-ot, de mivel eléggé szűkült lefele, csak kis méretű virágcserép fért volna bele. Ezért kiiktattam a virágcserepet és közvetlenül a kaspóba ültettem át a virágokat, de hogy tudjon egy kis levegőhöz jutni a virág és le tudjon folyni a felesleges víz, az aljára 4-5 nagyobb Duna-parti kavicsot tettem, rá pedig 2-3 ujjnyi magasságig agyaggömböcskéket.

lakas4.jpg

lakas5.jpgÍróasztal (esetenként varrós asztal) - a lámpa a gyöngyös verzióban születettek egyike. A készen vásárolt lámpaernyő alján 3-as bontásban kis lyukakat ütöttem bőrlyukasztóval (előtte pontosan ki kell mérni a gyöngyök egymás közötti távolságát és hátulról ceruzával bejelölni). Csiszolt kagyló gyöngyöket varrtam rá. Az asztal felett cipős dobozok kaptak új ruhát és funkciót. A már sokszor használt kasírozós technikával és ragasztóval borítottam be a cipős dobozokat.

lakas6.jpgKanapé - félkész állapotban vannak ugyan a párnák, amiket megunt pólókból, pulcsikból szabtam, de még a varrás hátravan...

lakas8.jpg

lakas9.jpg

Dohányzóasztal - kutattam a fiókokban, polcokon és kiderült, hogy van már jó néhány zöldes tárgyam, amit használhatok: fa tálca (ezt egy rózsás rizspapír mintával decoupage technikával díszítettem), kerámia bögre, váza, asztalterítő (ezt már a zöld mániámról ismert sógornőmtől kaptam)...

lakas2.jpg

lakas3.jpg... ezek után nem véletlen, hogy a Karácsony is a "zöld" jegyében telt el...

lakas10.jpgDe kétségtelen, hogy a legelevenebb "fűcsomó" a lakásban Eszter lányom :-)

Szólj hozzá!

Címkék: lakás lámpa virág papír dekoráció varrás újrahasznos

2013.04.03.
22:50

Írta: saran

Szellőrózsa

rozsa2.jpg5 perces ujjgyakorlat következik. Nem kell hozzá más, csak pár színes szalvéta (legalább 3 vagy 4 rétegű) és színes selyemszalag. A hosszában félbevágott szalvétát harmonikaszerűen összehajtogatom, a közepén megkötöm a szalaggal (vagy vékony dróttal), a végeit kerekre formázom ollóval vagy V alakban levágom, majd a szalvéta rétegeit óvatosan szétbontom. Ennyi.rozsa1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: papír dekoráció hajtogatás

2013.04.01.
00:15

Írta: saran

Zsákbanyuszi

papirkosar2.jpg

Az ovis húsvéti locsolkodásra készítettem Eminek ezt a papír kosárkát, ezzel a technikávalpapirkosar.jpg

A papír tojások pedig gumimacit, csoki golyókat és egyéb apró finomságokat rejtenek. Ezt az ötletet is a net-ről csentem el, innen.papirtojas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét sablon papír ajtódísz újrahasznos

süti beállítások módosítása