2012.12.19.
18:25

Írta: saran

Samponos flakonból kisharang

Flakon_harang.jpgÚjra elővettem a Cellux csoport egyik programján tanult technikát, ami a kidobásra ítélt műanyag flakonok újrahasznosítását segíti. Már néhány apróságot készítettem is pl. kulcstartót, de most a karácsonyfára is szerettem volna néhány díszt készíteni. Íme az eredmény:

flakon2.jpg

flakon1.jpgHozzávalók: műanyag flakon, bőrlyukasztó, ringliző szerszám, olló (ha több rétegű díszt készítünk ringli is kell)

Elkészítés menete: a netről vagy kreatív újságból nyomass ki egy mintát (vagy rajzolj szabad kézzel) és a megtisztított, szétvágott flakon "lapos" felületére alkoholos filccel rajzold rá, vágd ki. Ha élesnek találod a flakon szélét a kivágott forma szélét reszeld meg körömreszelővel vagy óvatosan tartsd gyertyaláng (öngyújtó) fölé, h egy kicsit megolvadjon a műanyag, de vigyázz, nehogy feketére pörkölődjön, vagy lángra kapjon. A bőrlyukaszatóval és a ringlizővel készíts tetszés szerinti mintát a formára, ez utóbbi kis "puklikat" nyom a műanyagba, de nem lyukasztja ki. A függőnek is üss egy lyukat és fűzd fel cérnára, szalagra és mehet a fára :-)

 

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony karácsonyfadísz újrahasznos

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatkezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr174973551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása