2011.09.06.
21:10

Írta: saran

Pétanque pálya

Mivel egyre több időt töltenek szüleim a vidéki birtokon, így édesapám szülinapi ajándékaként egy pétanque (ejtsd: pétank) pályát építettünk. Ezt a Franciaországban népszerű golyó játékot 20 éve ismertem meg, de akkor őszintén szólva nem nagyon kötött le, kicsit unalmasnak találtam. Néhány éve viszont a Római part egyik sörözőjéhez tartozó pályán ráéreztem a játék ízére. Remélem a családom tagjaira is ráragad a lelkesedés :-)

A pálya építéséhez először is megfelelő helyet kellett keresnünk: 4m*12m az ideális pályaméret, a mienk egy kicsit keskenyebb, de mivel adott volt egy 3m*15m-es kicsit süllyesztett földterület kert végében (a "gatter" mellett), így megspóroltuk a terület kiásását. A kapálást és gyomirtást nem tudtuk megspórolni, de ez sem volt több néhány óránál.

Egy kis matek után (számold ki mennyi köbméter anyagot nyel el a pálya, ha 20cm vastagon, vagy ha 30cm vastagon borítja a sóder...) megrendeltük a szükséges fedőanyagot, a 4-es (vagy 3-as?) finomságú sódert, de homok is megfelel a célra. Ezt szépen elterítettük a pályán és kijelöltük a kezdővonalat.

Utánanéztünk a játékszabályoknak, amit kinyomtalva-laminálva a pálya mellett tartunk.

A Decathlonban olcsó és nagyon profi pétanque szettek közül lehet választani, nekünk a legolcsóbb verzió is tökéletesen bevált! Kezdődhet a JÁTÉK!

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatkezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr403207513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása