2011.01.13.
19:22

Írta: saran

Dekorfestés a nappaliban

Néhány éve egy külföldi utamon sikerült szert tennem (igaz elég borsos áron) két sablon könyvre, amihez cd-rom is tartozik. A hatalmas választékból a két kedvenc stílusomat választottam, a szecessziót és a 20-as évek art deco formavilágát. (utána néztem, nálunk a Vince Kiadó forgalmazza ezt a sorozatot)

A cd-rom-on levő minták, annak idején eredetileg tapéta és textil minták voltak.

Ha esetleg valakit érdekel és hasonlót keres a net-en - hátha használtan hozzá lehet jutni -, megadom a kiadót: The Pepin Press / Agile Rabbit Edition.  

 

Amikor megláttam ezt a mintát, rögtön tudtam, hogy ezt a lakásban szeretném majd megjeleníteni valahogy. 1-2 évet várnom kellett, míg időszerű lett a terv, hiszen épp akkor adtam el a kis garzonomat.  Az új lakásunk felújítása során azonban körvonalazódni kezdett a projekt. A festéskor vásároltunk egy vödör csokibarna festéket és megkértük a festőt, hogy a nappali egyik falát teljesen barnára fesse, míg a többi fal és a mennyezet legyen fehér.

Majd szereztünk egy kölcsön projektort és a cd-n levő mintát rávetítettük a falra. Ezt követően a fehér és a maradék barna festékből kevertünk 2 árnyalatot, egy alig barna, homok színt és egy közép mogyoró színt. Meglepően egyszerű volt a falra vetített mintát követni és megrajzolni, kiszínezni a virág folyondárt. Mivel vizesen nem volt egyértelmű, hogy milyen lesz a sötét barna alapon a fehér rajzolat, a biztonság kedvéért, egy ebédszünetnyi kihagyás után még egyszer átfestettük a mintát. Alkotótársam Mazsa volt és mondanom sem kell, hogy munka közben nagyon jókat mulattunk.

2 komment

Címkék: sablon inspiráció lakás díszítőfestés mazsa

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatkezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr542581861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenyvesi Orsolya 2011.03.27. 20:22:34

Magyarországon is lehet óriási választékban kapni Pepin Press kiadványokat, a Vince Kiadó forgalmazza őket! A Klauzál13 könyvesboltban, ahol dolgozom, rengeteg ilyen pattern könyv van, ott még majdnem teljes a készlet, mert a bolt viszonylag új!
Szép munka egyébként!:)

saran 2011.03.28. 22:40:25

Köszi Orsi a kommentet. Nem ismertem eddig ezt a boltot-galériát, de a honlapotok nagyon tetszik. Biztosan benézek!
süti beállítások módosítása