2011.01.12.
14:09

Írta: saran

Ragasztó

Tudtad, hogy a foghagyma is alkalmas a ragasztásra? Hatodikban ezt állította egy osztálytársam technika órán, de még sohasem próbáltam...

Ellenben már 2 bejegyzésben is emlegettem az általam kevert alap-ragasztót, amelyet papír munkáknál pl. découpage, kasírozás szoktam használni. Nagy előnye, hogy jóval olcsóbb, mint a speciális ragasztók és gyorsan ki lehet keverni egy újabb adagot vasárnap du-án, amikor alkotás közben egyfogyott a ragasztód és zárva van a kreatív bolt.

Hozzávaló: háztartási keményítő (dm-ben is lehet kapni)

Recept: 2 evőkanál keményítőt kikeverek kevés hideg vízzel, majd hozzáöntök kb. 1,5-2dl  forró vizet, de közben figyelem a massza állagát. Akkor jó, ha hasonlít egy igazi belga forró csoki állagához, ami már majdnem puding. De az sem baj, ha folyékonyabbra sikerül... A végén szükség szerint hozzá lehet tenni profi papír ragasztót, én a Planatolt használom, amiből 2 evőkanálnyit rakok az elkészült 2-2,5dl masszához. Kis befőttes üvegbe teszem a ragasztót és használat után hűtőben tárolom. Akár hónapokig is eláll, de újabb használat előtt nem árt egy érzékszervi vizsgálatot tartani (szaglás).

Az állagnál arra is érdemes odafigyelni, mire akarjuk használni. Ha pl. egy nagy dobozt, vagy megkopott újságtartó rekeszt akarunk csomagolópapírral bevonni, mivel vastag a papír jobb a sűrűbb massza, nem issza be annyira az anyag a ragasztót. Finomabb munkáknál, mint a szalvéta technika, vagy selyempapír borítás megfelelőbb a hígabb ragasztó, mert vékonyabb felületet képez a tárgyon, amire rágasztjuk.

 

3 komment

Címkék: papír ragasztó decoupage könyvkötés tudtad hogy

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatkezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr302578879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mazsa. 2011.01.13. 08:35:43

ebbe a foghagyma dologban lehet valami...

emitter86 2011.01.13. 22:03:04

ebben a fo_g_hagyma dologban? :))
süti beállítások módosítása