2011.01.12.
14:15

Írta: saran

Kasírozás

Tudod, mit jelent a kasírozás? A kisokos szerint: Rétegelő eljárás, amelynek során legalább két vagy annál több anyagpályát adhéziós kötéssel egyesítenek. Nedves kasírozás esetén vizes alapú ragasztóanyagot, száraz kasírozás esetén szerves oldószeres ragasztóanyagot, viaszkasírozásnál melegömledéket (hot-melt) alkalmaznak.

Magyarul: amikor a képet, csomagolópapírt vagy egyéb papírt ráragasztjuk, felapplikáljuk a hordozóra, egy másik felületre. Mint pl. a recept-tartó dobozkám a "Legutóbbi alkotás" bejegyzésemben. De kasírozással készülnek a papírmasé edények, és szerintem annak minősül a decoupage technika is. A ragasztó a használt anyagtól függően, lehet egyszerű tapétaragasztó, decoupage lakk, speciális.többkomponensű ragasztó, vagy akár saját kézzel főzött-kevert anyag.

Szólj hozzá!

Címkék: papír ragasztó kasírozás tudtad hogy

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatkezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr732578896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása